ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΑΣ: +30 22710 92514
 
" Αν δεν βρεις την άνοιξη τη φτιάχνεις"
19 Mar

" Αν δεν βρεις την άνοιξη τη φτιάχνεις"

Γράφτηκε από: Athina Αριθμός αναγνώσεων: 1566 Σχόλια: 2

Μαμά: "Δεν αντέχω το πρωινό ξύπνημα κάθε μέρα. 

Ωχ έχουμε και διάβασμα πάλι το μεσημέρι, κάνε θεέ μου να μην τους έχει βάλει πολλά.

Γρηγοραα πλύσου φάε το φαγητό σου, ξεκίνα το διάβασα-οχι αυτά...αυτά που βαριέσαι πρώτα, έχεις και τα αγγλικά να τελειώσεις και στις 5 έχουμε μάθημα. Ακόμα;; σε μίση ώρα φεύγουμε για πισίνα δεν θα προλάβουμε.

Επιτέλους επιστρέψαμε! Κάθισε να φας κ συνέχισε ότι δεν τελείωσες πριν.

Ωραία τώρα μπορείς να δεις τηλεόραση γιατί σε μια ώρα θα πρέπει να πας για ύπνο....

 Και κάπως έτσι κ την επομένη, μπορεί κάπως καλύτερα η κάπως χειρότερα.

Στη μέση μιας τέτοιας ρουτίνας , θα φάνταζε ιδανικό για λίγο το κλείσιμο του σχολείου (ΜΟΝΟ για λίγο) και λοιπών υποχρεώσεων. Τέλειο! Ξεκούραση, ύπνος και βόλτες ατέλειωτες. Τόσο ιδανικό για να μπορούσε να είναι αληθινό...

Και έκλεισαν τα σχολεία και μαζί οι δραστηριότητες και τα μαγαζιά , πάνε παιδικές χαρές, γήπεδα και όπου αλλού θα ήθελες να πήγαινες με τα παιδιά σου ( ευτυχώς τα βουνά και οι θάλασσες παραμένουν). Και ενώ στην αρχή είπαμε ότι θα βρίσκονται με λίγους φίλους στο σπίτι, μετά με όλες τις εξελίξεις το φοβηθήκαμε κι αυτό.

Μετά την όγδοη  μέρα λοιπόν του  "εγκλεισμού" νιώθεις να μην αντέχεις άλλο!!! Δεν το περίμενες τόσο δύσκολο κι όμως είναι! Περνάνε οι μέρες κ δεν ξέρεις τι άλλο να σκεφτείς και να εφεύρεις. Κεραυνοβολείσαι από την τηλεόραση, όποια στιγμή κι αν κοιτάξεις με τους αριθμούς να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Σε καταλαμβάνει το άγχος του για πόσο ακόμα και μετά λες... δεν είναι μόνο για μένα, είναι για όλες μας! Ψάχνεις στο διαδίκτυο γιατί στέρεψες ιδέες και βρίσκεις τόσες κι άλλες τόσες . Σκέφτεσαι τη βόλτα στο δασάκι (10 λεπτά απ το σπίτι σου) που δεν έχετε ακόμη πάει. Σκέφτεσαι όσους εκ των ευπαθών ομάδων νοσήσει και βρίσκονται στην καραντίνα των νοσοκομείων και πως για μια φορά είναι ωραίο να δρας υπεύθυνα για σένα, την οικογένεια σου, το γείτονα σου. Και μετά θυμάσαι εκείνο το χιλιοειπωμένο" αν δεν βρεις την άνοιξη τη φτιάχνεις" και σου ακούγεται διαφορετικό τώρα. Γιατί βλέπεις ότι είναι παντού γύρω σου. Στο φαγητό που έφτιαξες το μεσημέρι, στο αγαπημένο τους γλυκό που σου ζήτησαν,στη μουσική που έβαλαν και σου είπαν να χορέψεις μαζί τους, στις φωνές και στα μάτια τους!!

 Και για να μην ξεχνιόμαστε με τα γλυκερά... Κουράγιο μάνες θε να φανεί η λευτεριά!

Από :Αθηνά Πιτσόλη


Γράψτε σχόλιο